Историята | battibaleno

 

Фирма с история

   

Стопанско обединение „Рила” е създаденото през 1971 г, в него  фигурират над 30 предприятия от лека промишленост.

„Рила „  се гордее с история на първото предприятие, произвеждащо дамска мода, чиято продукция е била широко разпространявана в България и целия Съветски съюз.

През 1991 г. от СО „Рила” се отделят като отделни юридически субекти над 30 малки фирми,  а самата фирма „Рила Стил” става правоприемник на СО „Рила” и през 1991г. се състои от около 150 служители – от които около 100 са  работници.

През  1993 – френската фирма „2ЛМ” Сарл/„ 2LM” Srl/, собственост на г-н Жан Пиер Мурлан откупува от държавата  фирмени дялове на “Рила Стил” , и става eдноличен собственик на „Рила Стил” ЕООД.

През 1994-1995 г. с препоръката и протекцията на г-н Мурлан се появяват първите френски фирми в България , което подсилва и ускорява разцвета на българската модна инустрия.

1996 г.  г-н Ахундов, настоящият управител на „Рила Стил” ЕООД  за първи път представя българската колекция от дамски облекла на Рила в Гърция.

1996г – „Рила стил” наема  френското дизайнерско студио „Саша Паша” за обучение на дизайнерите и служителите в  Рила. Фирмата е една от първите български фимри , по пример на развитите европейски страни, която инестира в обучението и специализирането на своите служители, чрез езикови и компютърни курсове, обучение на дизайерския отдел, актуализиране на производството с последните водещи технологии и програми.

За  дизайна на марката работят Френски дизайнер ( екс дизайнер на “Ги Ларош”/”Guy Laroche”/) Софи Сибот и испански дизайнер Сара Гунарсон.

1993-2006 – инвестиции в сгради , съоръжения и машини  в Рила -около 7 млн.лева.

 

1997 г. –Рила Стил е първата фирма в България и бившите източноевропейски страни , която се появява на Прет-а порте Париж и стартира поредица от ежегодни участия с представяне на своите колекции на световното изложение за мода.

 

“Рила стил „ е водеща 4-кратна носителна на голямата бълраска титла в модната индустрия – „Златна игла” , с :

3 годишни награди за „Модна къща на годината”

и почетното награда за „ Цялостен принос в българската мода”.

 

„Рила стил” е аналог на качество и стил през всичките години от своето съществуване. Производството на фирмата се отличава с изключително качество в изработката на облекла, в качесто на материи  и перфектен дизайн.

Материалите , използвани  в колекциите , произведени в Рила са с висок клас – платове от италиански производители на световно известни имена като Max Mara , Armani, материали с европейски произход и качесто.

В последните колекции можете да срещнете висококласни платове на Fendi, Chanel, Prada, претворени в дизайнерското решение на екипа на „Рила стил”.

Политиката на фирмата е да поддържа българската дама с качествени и висококласни облекла на световно ниво, но същевременно на адекватна за българския пазар цена. Компромисът в цената е комплимента на фирмата към българските клиенти.

Колекциите  на фирмата са успешно продавани в Европа  –  фирмен магазин въс Франция/Авиньон/, Швейцария, Австрия, Германия, Англия, Гърция , както и САЩ и Русия, предпочитани заради своето изключително качество и стил в дизайна.

На територията на България , „Рила стил” работи с 10 свои търговски обекта , в които дамите могат да открият своята най-подходяща визия  и стил.

„Рила Стил” носи традициите в стила на българка от години насам и е пример за умело съчетание на традицията с актуалните тенденции на световния подиум. Да си пръв не само в страната си , но и световния пазар, изисква много труд, усет и високо оценяване.

През 2006 г. „Рила стил” създава своя прочут прозрачен шлифер, който е показан за прът път на модно ревю в Москва. Сезон по-късно световно известната марка Dolce&Gabbana предтави на световния подоум своя прозрачен шлифер, който събра овациите на световните модни критици.

Да създаваш мода и да водиш тенденциите на световния подиум, да твориш тоалети , чиито аналогии се разхождат по дефилетата през Седмиците на модата, изисква много труд и професионализъм, каквато е и работата на екипите на „Рила стил”.

Фирмата спечелва верни клиенти и фенове в редица държави, именно със своята мода, своето качество на плат, кройка и шев.

„Създавайки такава мода в България на изключително достъпна цена- това е нашата гражданска отговорност и към миналото и към бъдещето на нашите клиенти” .