Интерес към изложбата в НХГ

01/06/2017 Публикации

В средата на този месец приключи експозицията „Азербайджан- Вселена от магически цветове“. Изложбата предизвика огромен интерес  у публиката и хиляди гости от страната и чужбина имаха възможността да се насладят на изящните картини на художниците   Джавад Мирджавадов, Вугар Мурадов, Мир Надир Зейналов, Явер Султанов, Елдар Маммадов.

Собственикът на картините  Рауф Ахундов („Рила Стил“), който предостави безвъзмездно произведенията на бележитите художници в Националната художествена галерия, има  честта да благодари на всички гости на изложбата, броят на които надвиши 13500 души. Посетителите споделиха своето възхищение и искрен интерес към азербайджанското изкуство, което до този момент не бе толкова широко познато у нас. Несъмнено изложбата успя да провокира огромен интерес  у нашата публика и да покаже колко магическо може да бъде едно художествено пътуване до цветния Азербайджан.

Ето и някои от коментарите на посетители на изложбата, имали удоволствието да се насладят на нейната красота и пъстрота:

„Духът и красотата на това място, правят всичко наоколо вълшебно. Картините оживяват и се впускат в приказен танц с всеки един посетител.“

-Диана П., България

 

„Really interesting and very moving”

-Anne, Poland

 

„So pretty! The colors are very vibrant“

-R.

 

“Very pleased to have seen your collection”

-anonimous

 

“МНОГО красиви картини!”

-Давид, България